Choď na obsah Choď na menu
 


Čo jeme - Čo pijeme

Jedlo

Skočit na vyhledávání

Jedlo je látka prijímaná živými organizmami. Je hlavným zdrojom energie, výživy pre ľudí. Bez jedla umrie človek od hladu.

 

 

 

 

Príspevky

Ešte niečo pre milovníkov kávy

21. 1. 2019

| Rubrika: Čo jeme - Čo pijeme

Metódy prípravy kávy sú to rôzne a vznikli aj takéto krásne obrazce, ktoré Vám pitie kávy určite spríjemnia. Tieto ( svojim spôsobom ) umelecké obrázky a samotná príprava kávy vám tento rituál určite spríjemnia.

 

Spôsoby prípravy kávy

6. 1. 2019

| Rubrika: Čo jeme - Čo pijeme

Metódy prípravy kávy sú to rôzne a vznikli ešte pred vynájdením espresso kávovaru. Tieto kávovary sú cenovo dostupnejšie ako drahé vybavenie na espresso a príprava kávy pomocou nich je rituál.

Pomocou každej metódy dostaneme z kávy iné chute a vlastnosti, preto je každá metóda prípravy jedinečná. Tento článok teda bude venovaný návodom, ako pomocou nich pripraviť dokonalú šálku kávy.

 

Očista od solí pomocou bobkového listu

4. 12. 2018

| Rubrika: Čo jeme - Čo pijeme

Bobkové listy pochádzajú z vavrínu, ktorý rastie v Stredomorí, Francúzsku, Taliansku, Severnej a Strednej Amerike, Strednej Ameriky. Bobkový list stráca svoje zdravotné prínosy po jednom roku a tak sa starých nevyužitých bobkových listov zbavte. Majte ich na chladnom, suchom a tmavom mieste, najlepšie vo vzduchotesnej nádobe.

 

Slivky a ich tajomstvo

23. 11. 2018

| Rubrika: Čo jeme - Čo pijeme

Radi maškrtíte? A čo takto spojiť príjemné s užitočným? A čo takto zaradiť do nášho jedálničku sušené slivky. Sú sladké a naviac majú veľmi zaujímavé pozitívne účinky na náš organizmus.