Choď na obsah Choď na menu
 


Technické poradenstvo

jak-vycistit-pocitac-1.jpg

Tak ako každý stroj, aj váš počítač potrebuje čas od času údržbu. Máme na mysli hlavne tú mechanickú – čistenie a kontrolu chladiaceho systému. Taktiež máme na mysli kúpu periférnych zariadení, resp. jeho vylepšenie. Prečo by ste mali svoj počítač vyčistiť? Čo dokáže zanedbaná údržba? Aké náradie na to budete potrebovať, ako počítač vyčistiť a čo tým získate? A pozrieme sa aj na to, ako zadarmo vyčistiť PC od neželaného softvéru.  Jednoducho je toho veľa čo treba vedieť.

 

 

Príspevky

Koľko elektriny spotrebuje nečinný televízor alebo počítač?

15. 10. 2022

| Rubrika: Technické poradenstvo

Ako šetriť energie vo firme - Atena blog

 

BANKOMATY pod útokom!!

28. 6. 2020

| Rubrika: Technické poradenstvo

 

Tlačiareň ... Ako si vybrať tlačiareň

27. 6. 2020

| Rubrika: Technické poradenstvo

170125153804529.jpgHovoríte si, akú kúpiť tlačiareň? Výber tlačiarne vykonávajte podľa účelu, na ktorý ju potrebujete. Typy tlačiarní delíme podľa technológie tlače na atramentové, laserové a ihličkové. Ponuka tlačiarní je široká a existujú aj multifunkčné tlačiarne, ktoré zároveň zastanú funkciu skenera a kopírky. Poradíme vám, ako sa v tlačiarňach vyznať, a vysvetlíme, čo ktorý parameter znamená. Odpoveď na otázku, ako vybrať tlačiareň, už nemôže byť jednoduchšia.

 

Inštalácia Windows Movie Maker

13. 5. 2020

| Rubrika: Technické poradenstvo

 

video-editing-windows-movie-maker-film-editing-magisto-android-audio-visual.jpg

 

Windows Movie Maker patrí medzi najobľúbenejší nástroj pri strihaní a úprave videí. Hlavne jeh prívetivé užívateľské prostredie ho odlišuje od ostatných editačných programov. Vďaka nenáročnosti tak možno videa upravovať bez predchádzajúcich skúseností a bez prečítania obsiahlych návodov. Lenže spoločnosť Microsoft ho už neintegruje ako automatickú súčasť nových operačných systémov a a rovnako tak vypla jeho oficiálnu podporu. Kde Windows Movie Maker stiahnuť v češtine a ako ho nainštalovať na počítač s Windows 10? Na obe otázky prehľadne odpovedá tento článok.

 

 

 

 

 

Tlačiareň ... Čo je to 5% pokrytie papiera

27. 4. 2020

| Rubrika: Technické poradenstvo

Jedným z najdôležitejších údajov, ktoré pri výbere náhradného tonera, alebo cartridge myslíme, je to, ako veľa atramentu alebo toneru kazeta skutočne obsahuje – ako veľa strán vytlačíme. Množstvo atramentu alebo tonera v kazete sa obvykle nazýva výťažnosť kazety.

Ale vytlačené strany sa od seba líšia – raz tlačíme 10 riadkový zoznam úloh na 1/4 strany a inokedy je to plná normostrana – text na celú stránu.

 

 

Ako správne nabíjať mobil

21. 9. 2019

| Rubrika: Technické poradenstvo

web_gepees_mobilbaterka.jpg

Mobily v našich vreckách, počítače na stoloch alebo tablety sú naozaj zázračnými zariadeniami, ktoré ponúkajú vysoký výkon veľmi skladných rozmerov. Všetky tieto výdobytky modernej doby poháňajú batérie, o ktoré sa však musíme správne starať. Viete, ako ich nabíjať, aby vám vydržali v perfektnej kondícii čo najdlhšie?

 

Osem základných počítačových zlozvykov

2. 5. 2014

| Rubrika: Technické poradenstvo

Robíme ich tak často, že si ich už ani nevšímame. Počítačové zlozvyky sa stali súčasťou nášho sedenia za počítačovou klávesnicou.

Máte pocit, že vás sa to netýka? Možno sa v niektorých z bodov spoznáte. Ťažko totiž povedať, či je za tým neporiadnosť, pohodlnosť alebo nesprávny návyk. Isté však je, že niektoré zlozvyky nám môžu strpčovať život viac, ako si uvedomujeme.

 

Starostlivosť o notebook: Na prachovku zabudnite!

1. 10. 2013

| Rubrika: Technické poradenstvo