Choď na obsah Choď na menu
 


Cestujeme s angličtinou

„Myslím si, že najradostnejšími chvíľami v ľudskom živote sú vždy odchody do neznámych krajín.” 

 Richard Burton

 

travel-guides---4.jpg

 

Cestovanie nás učí, učí nás novým situáciam, učí nás tomu, aby sme sa prispôsobili novým ľuďom a hľadali k nim cestu, učí nás byť napríklad s ľuďmi, ktorých máme radi v novom prostredí.  Každý človek je iný, či už povahou, výzorom, kultúrou, názormi a je super hľadať si cestu k ľuďom, porozumieť im a pochopiť ich svet, ich očami.

 

A k cestovaniu patrí aj znalosť cudzích jazykov a tak sme pre Vás našich angličtinárov, pripravili niečo na oživenie angličtiny. Vždy na danú tému vložíme nejaký materiál na prečítanie a potrénovanie angličtiny. Dúfame že sa Vám to bude aspoň trochu páčiť.

Vaši lektori.

 

 

 

 

Príspevky

Cestujeme s angličtinou - Avignon

4. 4. 2021

| Rubrika: Cestujeme s angličtinou

WE TRAVEL WITH ENGLISH - AVIGNON

Looking for things to do in Avignon TripAdvisor? Or some unusual things to do in Avignon? This video shares the top 10 things to do in Avignon France and even for specific months such as things to do in Avignon in April. Overall you can't go wrong with the top things to do in Avignon.

 

avignon_facade_du_palais_des_papes.jpg

Pápežský palác  Autor: Chimigi – Vlastné dielo, CC BY-SA 2.0 fr, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=96232

 

CESTUJEME S ANGLIČTINOU - AVIGNON
 

Hľadáte aktivity v Avignone, turistického sprievodcu? Alebo nejaké neobvyklé veci, ktoré môžete robiť v Avignone? Toto video zdieľa 10 najdôležitejších vecí, ktoré môžete robiť v Avignone vo Francúzku, a dokonca aj počas konkrétnych mesiacov, ako sú napríklad aktivity v Avignone v apríli. Celkovo nemôžete pokazyť to najlepšie, čo musíte robiť v Avignone.  

 

 

Cestujeme s angličtinou - Londýnom

21. 3. 2021

| Rubrika: Cestujeme s angličtinou

WE TRAVEL WITH ENGLISH - LONDON

London is the capital and largest city of England and the United Kingdom. It is the third largest city in Europe. It lies in the southeast of the country at the mouth of the river Thames. London, along with the cities of New York, Tokyo and Paris, is considered one of the four most important cities in the world. 

 

londyn-3.jpg

 

CESTUJEME S ANGLIČTINOU - LONDÝNOM

Londýn je hlavné a najväčšie mesto Anglicka a Spojeného kráľovstva. Je tretím najväčším mestom v Európe. Leží na juhovýchode krajiny pri ústí rieky Temža. Londýn je spolu s mestami New York, Tokio, a Paríž považovaný za jedno zo štyroch najdôležitejších miest na svete.